Jadłospis

WTOREK, 13.11.2018 r.

Zupa gulaszowa
składniki: wywar drobiowo - warzywny, szynka wieprzowa, ziemniaki, papryka, marchew, cebula, przyprawy, koper, pietruszka natka

Ryż, kurczak w sosie słodko – kwaśnym, kompot
składniki: ryż, filet drobiowy, sos słodko – kwaśny, owoce mrożone

 

ŚRODA, 14.11.2018 r.

Zupa jarzynowa z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula; jarzyny mrożone: seler, por, fasolka szparagowa, ziemniaki,  śmietana 18%, przyprawy

Kasza, gulasz, ogórki konserwowe, kompot
składniki: kasza wiejska, szynka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, śmietana 18%, masło, ogórki konserwowe, przyprawy, owoce mrożone

 

CZWARTEK, 15.11.2018 r.

Rosół z makaronem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, makaron, przyprawy

Ziemniaki, bigos, kompot
składniki: ziemniaki, boczek, kiełbasa zwyczajna, masło, koncentrat pomidorowy 30%, kapusta kiszona, marchew, mrożone owoce

 

PIĄTEK, 16.11.2018 r.

Zupa fasolowa z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, zacierka, fasola, przyprawy, masło, mąka pszenna

Ziemniaczki pieczone, jajko sadzone, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
składniki: ziemniaki, olej rzepakowy, jajko, kapusta pekińska, marchewka, papryka czerwona, owoce mrożone

 

 

 

 

 

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.