Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, makaron, śmietana 18%, jogurt naturalny, natka pietruszki, koper, przyprawy

Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, marchewka z brzoskwinią, kompot
składniki: ziemniaki, margaryna, jajko, śmietana 18%, koper, marchewka, brzoskwinia, przyprawy, owoce

 

WTOREK 24.04.2018 r.

Żurek z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ziemniaki, żurek w torebkach, kiełbasa, śmietana 18%, jogurt naturalny, koper, natka pietruszki, przyprawy

Spaghetti, kompot
składniki: makaron, mięso łopatka wieprzowa, ser żółty, fix do spaghetti, mąka kartoflana, pomidor świeży, sos do spaghetti,olej rzepakowy, mrożone owoce
 

ŚRODA 25.04.2018 r.

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym
składniki: drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ziemniaki, serek topiony, groszek ptysiowy, śmietana 18%, jogurt naturalny, koper, natka pietruszki, przyprawy

Ziemniaki, zrazy w sosie pomidorowym, kompot
składniki: ziemniaki, margaryna, łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy 30%, cebula, przyprawy, owoce

 

CZWARTEK 26.04.2018 r.

Zupa jarzynowa z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula; jarzyny mrożone: seler, por, fasolka szparagowa, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy

Kasza, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty, kompot
składniki: kasza, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, śmietana 18%, masło, czerwona, kapusta, marchewka, cebula, przyprawy, owoce

 

PIĄTEK 27.04.2018 r.

Zupa fasolowa z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, zacierka, fasola, przyprawy, masło

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot
składniki: ziemniaki, margaryna, filet z miruny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, kapusta kiszona, marchewka, przyprawy, mrożone owoce

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.