Jadłospis

PONIEDZIAŁEK – 17.09.2018 r.

Zupa ogórkowa z ryżem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ogórki konserwowe, ryż, śmietana 18%, jogurt naturalny, przyprawy

Ziemniaki, jajko sadzone, surówka z marchewki i brzoskwini, kompot
składniki: ziemniaki, masło, margaryna, jajko, olej rzepakowy, przyprawy, marchewka, brzoskwinia, mrożone owoce


 

WTOREK – 18.09.2018 r.

Żurek z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchewka, cebula, ziemniaki, żurek w torebkach, kiełbasa, śmietana 18%, jogurt naturalny, koper, natka pietruszki, przyprawy

Spaghetti, kompot
składniki: makaron, mięso łopatka wieprzowa, ser żółty, fix do spaghetti, mąka ziemniaczana, pomidor świeży, sos do spaghetti,olej rzepakowy, mrożone owoce


 

ŚRODA – 19.09.2018 r.

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym
składniki: wywar drobiowo –warzywny, marchew, cebula, dynia, groszek ptysiowy, jogurt naturalny, śmietana 18%, koper, natka pietruszki, przyprawy

Ziemniaki, indyk w śmietanie, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
składniki: ziemniaki, masło, margaryna, filet z indyka, śmietana 18%, przyprawy, kapusta pekińska, marchew, przyprawy


 

CZWARTEK – 20.09.2018 r.

Zupa jarzynowa z makaronem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula; jarzyny mrożone: seler, por, fasolka szparagowa, makaron, śmietana 18%, jogurt naturalny, przyprawy

Kasza, gulasz wieprzowy, sałatka z czerwonej kapusty, kompot
składniki: kasza wiejska, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, śmietana 18%, masło, przyprawy, kapusta czerwona, marchew



 

PIĄTEK – 21.09.2018 r.

Zupa grochowa z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, mąka pszenna, jajka, groch, przyprawy, masło

Ziemniaki, sznycel rybny, surówka z kapusty białej, kompot
składniki: ziemniaki, filet z miruny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, kapusta biała, marchewka, przyprawy, mrożone owoce

 

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.