Jadłospis

PONIEDZIAŁEK, 18.06.2018 r.

Krupnik zabielany
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, kasza wiejska, śmietana 18%, przyprawy

Pierogi z jabłkami, herbata
składniki: mąka pszenna, jabłka, jaja, przyprawy, olej rzepakowy, herbata, sok malinowy


 

WTOREK, 19.06.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem
składniki: składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, makaron, śmietana 18%, jogurt naturalny, natka pietruszki, koper, przyprawy

Risotto z mięsem i warzywami, kompot
składniki: wywar drobiowo –warzywny, marchew, cebula, brokuły mrożone, makaron, natka pietruszki, koper, przyprawy


 

ŚRODA, 20.06.2018 r.

Zupa brokułowa z makaronem
składniki: wywar drobiowo – warzywny, marchew, cebula, brokuły mrożone, makaron, natka pietruszki, koper, przyprawy

Ziemniaki, filet drobiowy w bułce, mizeria, kompot
składniki: ziemniaki, masło, margaryna, filet drobiowy, bułka tarta, przyprawy, ogórki świeże, mrożone owoce


 

CZWARTEK, 21.06.2018 r.

Zupa koperkowa z makaronem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, makaron, koper, natka pietruszki, śmietana 18%, przyprawy

Ziemniaki, bigos, kompot
składniki: ziemniaki, boczek, kiełbasa zwyczajna, masło, koncentrat pomidorowy 30%, kapusta biała, marchew, mrożone owoce

 

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.