Jadłospis

PONIEDZIAŁEK – 22.01.2018 r.

Zupa ogórkowa z ryżem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ogórki konserwowe, ryż, śmietana 18%, jogurt naturalny, przyprawy

Ziemniaki, jajko sadzone, marchewka z groszkiem, kompot
składniki: ziemniaki, masło, jajko, olej rzepakowy, przyprawy, marchewka, groszek, mrożone owoce

 

WTOREK – 23.01.2018 r.

Zupa pieczarkowa z makaronem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, pieczarki, makaron, jogurt naturalny, śmietana 18%,  koper, natka pietruszki, przyprawy

Ziemniaki, kotlet schabowy i kapusta gotowana, kompot
składniki: ziemniaki, schab bez kości, olej rzepakowy, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, kapusta biała, owoce mrożone

 

ŚRODA– 24.01.2018 r.

Zupa kalafiorowa z grzankami
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, kalafior, koper, groszek ptysiowy, śmietana 18%, jogurt naturalny, przyprawy

Zapiekanka ziemniaczana, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
składniki: ziemniaki, kiełbasa, kukurydza, papryka, groszek konserwowy, ser żółty, kapusta pekińska, marchewka, cebula

 

CZWARTEK – 25.01.2018 r.

Zupa grysikowa na rosole
składniki: wywar drobiowo -  warzywny, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, kasza manna, przyprawy

Kasza, gulasz wieprzowy z surówką z czerwonej kapusty, kompot
składniki: kasza, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, kapusta czerwona, cebula, śmietana 18%, masło, przyprawy

 

PIĄTEK – 26.01.2018 r.

Zupa grochowa z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, mąka pszenna, jajka, groch, przyprawy, masło

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot
składniki: ziemniaki, filet z miruny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, kapusta kiszona, marchewka, śmietana 18%, przyprawy, mrożone owoce
 

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.